Chystáte sa vynoviť vaše staré okná na dome za nové? Neviete sa rozhodnúť, ktoré budú pre vás tie najlepšie a budú mať tie najlepšie tesniace a odolné vlastnosti? Pozrite sa na to so mnou trošku bližšie a možno sa rozhodnete presne pre také, ktoré sa vám budú najviac páčiť. Nemusíte zrovna zainvestovať do tých najdrahších okien na trhu, avšak stratíte rôzne vlastnosti, ktoré by ste možno neskôr mohli aj ľutovať.

1a3c12fb3e9bee6ef997cf294a2e6214

Medzi najdrahšími oknami na trhu sú hliníkové okná. Videli ste už na nejakom dome nádherné hliníkové okná? Určite sa vám páčili, pretože vyzerajú naozaj luxusne a elegantne a sú vhodné aj do nadrozmerných presklenených budov alebo stavieb iných tvarov. Ak rozmýšľate nad lacnejšími oknami, sú to asi práve plastové okná. Tie sa vyskytujú najčastejšie na panelákových bytoch. Ak sa pozriete na hociktorý panelákový činžiak, uvidíte len samé plastové okná. Prečo si ich najviac vyberajú obyvatelia? Asi kvôli ich lacnejšej cene a rýchlejšej dostupnosti na trhu. Ich montáž je omnoho jednoduchšia a sú samozrejme aj ľahšie na montáž. Zase, ak sa chystáte vymeniť okná na vašej chate, určite by som vám odporučila drevené okná. Drevené okná vyzerajú veľmi mohutne a chatu perfektne dopĺňajú, takže sa na svojej chate naozaj cítite ako na dovolenke. Drevo upokojuje. A samotná drevená chata s krbom vám spríjemní celú dovolenku na tej vašej chate. Drevené okná musia byť vyhotovené a vyrobené z masívneho dreva, aby dobre odolali vplyvom vonkajšieho prostredia.

unnamed

Vplyvmi môžeme nazvať slnko, dážď, vietor či sneh. Všetko nám naše okná opotrebúva. O každé jedno okno sa musíte starať a pravidelne čistiť, aby vám vydržali aj niekoľko desiatok rokov, ako udávajú aj výrobcovia rozličných typov okien. Už ste si vybrali práve tie, vyrobené presne pre vaše potreby a požiadavky? Ak ešte stále nie, tak poriadne porozmýšľajte, čo je pre vás to najlepšie a vyberte si nejaké pekné, ktoré skvele dopĺňajú váš obytný priestor a dizajn.