Každé dieťa raz pôjde do školy. Na rodičoch však ostáva čo mu do nej pripravia. Prostriedkov je veľa a na výber máme obrovské množstvo vecí. Veď takmer v každom supermarkete nájdete regál s školskými potrebami. Otázka však je čo z toho naše deti naozaj využijú a nebude to strata peňazí. Preto vám prinášame zoznam najzákladnejších potrieb pre deti na prvom stupni.

pastelky

1.     Peračník
Deťom sa často stáva, že strácajú veci. Ak sa však naučia odkladať si všetky svoje pastelky do peračníka, nebudete musieť o mesiac kupovať nové.
2.     Crayons
Crayons sú voskovkové farbičky, s ktorými môže vaše dieťa vyfarbovať. Sú v podstate ako voskovky, len lepšie.
3.     Farbičky
Farbičky sú predsa základom vyfarbovania. To jednoducho potrebuje každé dieťa v peračníku.

4.     2 ceruzky
Prečo až dve? Ceruzkou sa robí všetko. Keď si nie ste istý píšete ceruzkou namiesto pera. Kreslíte ceruzkou a mnoho iných vecí. No čo ak sa ceruzka zlomí, nie je zastrúhaná alebo sa stratila. Nevadí máte ešte druhú.
5.     Strúhadlo na ceruzky
Ceruzky či farbičky sa používaním otupia a už sa s nimi nedá pracovať. Preto je potrené mať po ruke strúhadlo a cez prestávku dať všetko do poriadku.
6.     Guma
Guma sa stopercentne zíde každému kto robí chyby. A to je každý. Pomýlili ste sa v písaní ceruzkou, vyfarbili ste niečo nesprávnou farbou, nevadí na to máme gumu. A neexistuje človek, ktorý má v peračníku gumu a v živote je nepoužil.

tužky

7.     Lepidlo
Každé kreatívne dieťa potrebuje v svojom živote lepidlo. Veď predsa dajú sa s ním robiť také úžasné veci. Má však aj svoju praktickú stránku. Ak niečo roztrhnete či poškodíte, môžete to skúsiť napraviť lepidlom. A aj v škole na výtvarnej sa určite zíde.
8.     Nožničky
Nožničky sa vždy zídu. Či už na odstrihnutie prebytočnej nitky alebo papiera. Alebo aj na kreativitu vašich detí či na výtvarnú. Je jedno na čo ich vaše deti použijú no určite ich využijú.

9.     Zošity
Čo by bolo vaše dieťa za žiaka keby že nemá kam písať. Či už mu kúpite na každý predmet iný zošit alebo na viac predmetov jeden, to je na vás. No písať niekde musí.
10.Školská taška
Už z jej názvu vyplýva na čo je užitočná. Potrebuje ju každé dieťa. Samozrejme v prípade že chcete aby nosilo všetky veci v igelitkách tak nech sa páči. No školská taška je dobrá investícia, ktorá vydrží aj viac rokov.