Bezpečnosť v domácnosti je veľmi diskutovanou témou najmä v súčasnosti, kedy správa o tom, že zlodeji vylúpili byt či dom, nie je ničím neobvyklým. Každý sa snaží svoju domácnosť zabezpečiť tak, aby zlodejom túto možnosť znemožnili, a preto je najlepšou voľbou namontovať kvalitné bezpečnostné dvere. Tie sú navrhnuté tak, aby boli odolné voči vlámaniu i ďalším iným poškodeniam. Prečítajte si, podľa čoho bezpečnostné dvere vyberať a čomu by ste sa mali vyvarovať, pokiaľ nechcete vyhodiť veľa peňazí za nekvalitný výrobok.

klíče od odmu

Pre akú bezpečnostnú triedu sa rozhodnete?

Možno vás sklameme, no cena rozhodne nie je faktor, ktorým by ste sa mali riadiť pri výbere vašich nových bezpečnostných dverí. Bezpečnostná trieda je kritérium číslom jeden. Vyjadruje totiž to, ako dlho dvere dokážu odolávať rôznym vplyvom. Vplyvmi sa rozumejú rôzne spôsoby a metódy vlámania, na ktoré sa používajú najrôznejšie nástroje. Možno vás teraz napadne, že výrobca predsa môže svoje dvere zaradiť do akejkoľvek bezpečnostnej triedy bez toho, aby odolnosť vôbec testoval, no nie je to vôbec také jednoduché. Dvere sa totiž testujú v štátnej skúšobni. Až potom, ako sú otestované, získajú certifikát odolnosti od Národného bezpečnostného úradu. Niektorí ľudia sa mylne domnievajú, že táto norma určite tiež to, z čoho majú byť bezpečnostné dvere vyrobené. Výber materiálu je prenechaný na výrobcu. Nie je to totiž podstatné, z čoho sú dvere vyrobené, ale ako dlho dokážu odolávať vlámaniu.

bezpečnostní dveře

Čo je pri bezpečnostných dverách podstatné okrem bezpečnostnej triedy?

Všetko záleží do toho, aké vysoké sú vaše nároky. Vzhľad nie je prvoradý, i keď aj to je samozrejme dôležité kritérium. Bezpečnostné dvere sa vyrábajú v mnohých prevedeniach a tak je prakticky možné nájsť akýkoľvek typ dverí. Dbajte tiež na to, aby bola bezpečnostná vložka v dverách v rovnakej bezpečnostnej triede, ako vaše dvere. Darmo budete mať dvere v bezpečnostnej triede 4, ak vložka bude nekvalitná. Ďalej dbajte tiež na zvukovú a tepelnú izoláciu. Tieto dva aspekty totiž výrazne prispievajú ku komfortu a celkovej pohode vo vnútri domácnosti. Ak sú dvere celoročne vystavované dažďu, snehu a iným poveternostným podmienkam, dajte pozor, aby boli vyrobené z vysoko odolných materiálov.

Všetko podstatné o bezpečnostných dverách nájdete na našej webovej stránke https://www.vstavaneskrine.com/.